Veel gestelde vragen

Hoe ziet een individueel coaching traject er uit?

Elk traject begint met een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Het is erg belangrijk dan te bepalen of het “klikt” tussen ons en of mijn coaching visie jou aanspreekt. Daarin formuleren wij ook wat precies je vraag is, om samen te bepalen wat het concrete doel is voor de gesprekken. Vervolgens zal ik in persoonlijke gesprekken en met speciale huiswerkopdrachten je helpen jouw kansen te zien. Ik kan je ook steunen bij het vinden van werk dat je energie en voldoening geeft, en bij het vinden van manieren waarop je het jezelf op het werk en/of privé wat makkelijker kunt maken. Dit zorgt ervoor dat eventuele stress afneemt of minder kans krijgt. Ook topsporters halen het beste uit zichzelf met behulp van een goede coach!

Het aantal gesprekken en de precieze aanpak hangt af van het doel dat je met jouw coach wilt bereiken. Dat kan bepaald worden in het vrijblijvende oriëntatiegesprek, waarin je bepaalt welk traject het beste bij je past en of je verder wilt met mij als coach. Gemiddeld genomen duurt een traject 8 gesprekken. Hoe gemotiveerder je bent, hoe sneller het gaat.

Het traject eindigt met een concreet actieplan met restacties voor een veel hogere succeskans voor het duurzaam bereiken van dat waar je naar verlangt.

 

Kan ik niet wachten tot betere tijden?

De eerste stap naar een veel beter gevoel is nú iets doen. Inspirerend werk en de balans privé/werk komen niet vanzelf. Praat vrijblijvend en gratis met mij in een oriëntatiegesprek. Dan kijken we van beide kanten of het klikt en of we met elkaar verder willen. Het gaat tenslotte om het concretiseren van jouw toekomst en geluk.

Mooie dromen hebben is natuurlijk wel leuk, maar je wilt waarschijnlijk ook geld verdienen. Daar houd ik als coach rekening mee. Ik kijk naar een balans tussen je wensen en mogelijkheden, en ik zet me in voor een concreet resultaat. Ik kan op deze website nog veel meer vertellen maar het gaat eigenlijk om jouw specifieke vragen en situatie. Hoe ik je daarbij kan helpen wordt snel duidelijk in een vrijblijvend en natuurlijk kosteloos oriëntatiegesprek. Vraag het via de contactpagina snel aan met een berichtje.

 

Waarom is coaching zo populair?

Je enorm inzetten voor je werk en je privéleven is goed. Teveel van dit goede of te weinig leuk werk kunnen echter erg veel energie kosten en een gevaarlijke valkuil worden. Het zorgt uiteindelijk vaak voor flinke teleurstellingen en mentale of lichamelijke klachten.

Het is belangrijk je regelmatig goed af te vragen waar je dagelijks precies mee bezig bent, en of jij daar tevreden mee bent. Ben je je goed bewust van de ideale balans tussen werk en privé, en van de richting die je op wilt in jouw leven?

Jij kunt daar zelf iets aan doen. Zelfs mensen die topprestaties moeten leveren zoals topsporters en topmanagers schakelen coaches in om zich mentaal sterker te voelen. Coaching werkt dus kennelijk, en daarom is het nu zo populair bij vrijwel iedereen die ook meer voldoening en resultaat uit zijn of haar leven en werk wil halen.

Kernvragen bij coaching zijn als volgt: Wie ben ik, waar word ik nu wél gelukkig van, hoe kan ik veilig meer mezelf zijn, wat kan ik, wat heb ik met mezelf afgesproken (niet) te doen om mijn doelen te bereiken. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de invloed van jouw (onbewuste) gedrag, zoals bijvoorbeeld te weinig “Nee” zeggen tegen het gedrag van anderen naar jou toe.

De werkdruk wordt steeds hoger en veel werkgevers roepen dat de werknemers zelf meer verantwoordelijkheid moeten nemen. Die combinatie leidt vaak tot stress en lichamelijke klachten, en daarom is het belangrijk om als werknemer jouw eigen weg te kiezen. Daar hoort ook je eigen ontwikkeling via een coach bij.

Een onafhankelijke coach kan helpen bij het verkrijgen van veel zelfkennis en de beantwoording van de vragen: Wat past wél bij mij, waar kan ik goed in zijn en wat kan ik nog leren.

 

Wat kan ik niet als coach?

Ik ben geen therapeut. Personen die nog lijden onder een zware depressie, een zware burn-out door een angststoornis, trauma of een drugsverslaving kunnen helaas niet door mij geholpen worden.
 

Gratis samenvatting van het coaching boek “effect” van oud topsporter Olav Koss (o.a. 4 gouden medailles met schaatsen).

Als je mij via de contactpagina op deze site een mail stuurt voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek krijg je de samenvatting gratis. Dit boek gaat onder andere over het krijgen van energie en het leveren van prestaties door beter te luisteren naar je innerlijke stem. Het is opgesteld in samenwerking met 2 vrouwelijke top-psychologen uit Noorwegen.

 Life is about more than just increasing its speed! 
 Ghandi